(Från Folksam Sprintcup i Sveg 29-30/11 2003)


Korta kommentarer från Sveg


Jag var in i det längsta tveksam om jag skulle åka i Sveg. Jag hade i början av veckan varit tvungen att uppsöka sjukhuset i Sollefteå. Beskeden jag fick därifrån var inte särskilt ljusa. Under en vurpa i löpning uppe i Kiruna hade jag slagit i ryggen ordentligt. Nu vid hög ansträngning så hade det bildas en spricka i disken i ryggraden. Diskvätska hade läckt ut i ryggmärgskanalen och detta gjorde det rejält svårt att överhuvudtaget röra sig. Efter intensiv behandling av sjukgymnast så var det trots allt möjligt för mig att köra båda dagarna.

Lördagens resultat är jag otroligt nöjd med. Jag hade otroligt bra skidor och det flöt på väldigt bra i åkningen. En lite långsam start gjorde att jag missade avancemang med 1,4 sek vilket i och för sig var försmädligt men trots allt var loppet mycket bra.

Jag måste trots allt vara nöjd med söndagens resultat. Det fanns flera små missar från min sida som tillsammans gjorde att det inte blev riktigt lika bra som på lördagen. För det första så led jag lite av mina ryggproblem. Jag borde ha haft ett par hårdare skidor i det underlag som nu var nästan som is och även borde min körning i den branta backen ha varit annorlunda. Med de små marginaler som det är i Sverige, som är den klart ledande nationen i sprint, så kommer man direkt längre ned i resultatlistan. Detta kan ses tydligt på Björn Lind som aldrig missar ett kval i världscupen och dessutom ofta vinner. På Söndagen gick han inte vidare på grund av flera missar.

Detta känns ändå som en mycket bra start på säsongen, och jag tror att det finns ännu mer att hämta ur kroppen.

PS Stort tack till Tony Axelsson som vallade mina skidor. – Du är ovärderlig hjälp till mig DS.


Olof Hedberg