(Från Vasastafetten som avgjordes lördagen den 3:e augusti)


Vasastafetten 2002


     Efter diverse turer lyckades coachen även i år med att få ihop ett slagkraftigt lag till Vasastafetten. Dock inte utan vissa besvär. Ett par sena återbud höll på att få den konsekvensen att coachen själv skulle behöva hoppa in i laget. Räddaren i nöden blev Rikard Grip från Månkarbo, som ringde upp coachen sent på torsdagskvällen och anmälde sitt intresse. Detta p.g.a att Månkarbos lag sprack efter problem med översvämmade källare hos vissa lagmedlemmar.

     Som brukligt så drog vi upp till Lindvallen på fredagskvällen. Vi åkte upp i 3 st. bilar. Birger, Nisse och Balboa körde. I år var vi bara 12 pers som skulle bo i en 10-bäddars stuga. En förbättring jämfört med fjolåret, då vi var 13 stycken övernattare. En del tog ett lättare löppass. Sedan hade ett gäng långa och djupa diskussioner om morgondagens samåkningskoordinering under ledning av coachen.

     På tävlingsdagens morgon vaknade vi upp till ett härligt solskensväder. Tony och Rikard sprang de 2 första sträckorna, och vi visade direkt att vi ville hänga med skapligt. Därefter avverkades 2 kortare sträckor m.h.a Jan-Olov och Stefan. Nu var vi framme vid Risberg där Birger skulle ta vid. Coachen dök upp och frågade var Tony var någonstans. Ja, honom morsade vi på i Mångsbodarna svarade vi andra. Coachen hade räknat med att Tony skulle ha åkt med oss därifrån. Gårdagens noggranna planering var tydligen bristfällig. Men visst svinn får man ju alltid räkna med.

     Nåväl, Birger sprang sin 5:e sträcka och växlade vidare till Olof. Efter att ha vänt tillbaka och letat upp Balboa och därefter fastnat i bilkö, så var nu även coachens bil ikapp och kunde ta del av tävlingen. När Olof hade klarat av sin tunga sträcka så vidtog 2 st. kortare sträckor igen. Dessa sträckor löptes av paret Britta och Nisse. Nisse gick starkt uppför sista motlutet till Hökberg. De sista 2 sträckorna klarade Christer och Stickan av på ett stabilt sätt.

     Slutintrycket av tävlingen blir att vi gjorde en klart godkänd insats, utan att direkt imponera. Olof och Rikard på de 2 längsta sträckorna stod för de starkaste loppen. Coachen får se över transportfrågan till nästa år. Vi hade nästan 5 minuter sämre tid i år jämfört med förra årets tid. Nästa års utmaning får bli att slå 2001 års tid, som var 6.13.38.


Resultat:   7:a av 274 fullföljande lag i mixed klassen med tiden 6.18.20. (Tony Axelsson 38.17, Rikard Grip 56.25, Jan-Olov Jonsson 17.37, Stefan Ekman 31.56, Birger Jansson 51.47, Olof Hedberg 58.31, Britta Norgren 21.36, Nisse Hedberg 20.14, Christer Eriksson 43.38, Stig Olovsson 38.19)
Coach: Bernt Hellström


Fakta:  Vasastafetten hade i år 5 klasser. Damer klubblag, herrar klubblag, damer öppen, herrar öppen och mixad öppen. Totalt var 430 lag anmälda. Det är 10 sträckor som avverkas mellan Sälen och Mora, med en totallängd på 90 km.