(Från Vegavallsloppet 29:e december)


Vegavallsloppet 2001


     Lördagen den 29/12 avgjordes Vegavallsloppet i fristil. Det rådde ett rejält vinterföre med nysnö, -5 grader och en frisk nordanvind. Spårpersonalen med Pär Bergman i spetsen hade gjort ett bra jobb med att få till ett så välpreparerat underlag som det bara gick att få till under rådande omständigheter.

     Vad det gäller våra åkare så kunde tyvärr inte Olof och Nisse ställa upp p.g.a förkylningar. Tony visade däremot lovande takter i sin säsongsdebut. Han var 2.03 efter segrande Mats Thoresson, Häverödal. Stefan hade det litet tyngre, men fristil är väl inte heller hans favoritgren. Det fanns inga oldboysklasser så Jan-Olov och Bernt åkte i samma klass som Tony och Stefan. Jan-Olov gjorde en klart godkänd insats trots att han hade haft magproblem under julen. Bernts minimala höstträning lyste igenom. Men han kommer igång bättre senare på säsongen. I ungdomsklasserna ställde Linnéa och Felicia Eriksson upp.

     I klassen H 17-18 hade vi 3 åkare från Norduppland som imponerade. Joakim Kastemyr, Månkarbo vann före Tobias Näslund, Tierp och brorsan Daniel Kastemyr. Jockes tid hade räckt till en tredje plats i seniorklassen.

Daniel Kastemyr, Joakim Kastemyr, Tobias Näslund