(Från skidlägret i Kiruna 11-18 november)


Skidläger Kiruna 2001


     För min del började söndagen den 11:e november klockan 06.00 vilket är ett osedvanligt tidigt klockslag för mig. Först gick flyget ned till Arlanda där det blev 50 min vila innan vi åter lyfte mot Kiruna. Med på planet fanns även det svenska skid- o-landslaget, så jag och min träningskompis från Sundsvall Bengt, upptäckte att vi reste mot samma mål. Hur vi lyckats missa varandra både på Sundsvalls flygplats och på planet ned till Arlanda vet vi ännu inte.
     Om jag var trött när jag kom upp till Kiruna så fanns det två till som var lika trötta, men av andra anledningar. Tony och Nisse hade i sann Strömsbergs-anda inte direkt vilat inför lägret, tre hårda pass dagen innan och grym muskelvärk var vad de grabbarna hade laddat med. Ytterligare ett problem uppenbarade sig snabbt då det endast fanns två sängar på tre personer. Jag får dock ta på mig skulden för detta, då det i det längsta var oklart om jag kunde följa med. Lösningen kom dock snabbare än vi anat för innan jag och Tony ens var i närheten av att ha packat upp så kommer Nisse konkande på en extra-säng. Tony och jag höjde visserligen på ögonbrynen lite men Nisse är känd för att kunna ordna saker på det här sättet.
     När de initiala problemen var lösta var det dags att ägna veckan åt det den var tänkt för - skidåkningen. Och mycket skidåkning blev det, 29 timmar eller ungefär 45 mil på en vecka, samt några korta löppass. Den lilla tid som fanns över i ett sådant vecko- schema ägnades åt vila och TV-spel. Antalet matcher som spelades i NHL-95 är oräknerliga och förmodligen fler än antalet åkta mil.
     Sammanfattningsvis kan man säga att formen för Strömsbergs elitgäng ser ovanligt god ut trots att hösten kantats av en del skador, tänker då i första hand på Tonys fot och Nisses rygg. Vi tre som var i Kiruna har fått en riktigt god start på säsongen och skidvane- perioden. Nu blickar vi med tillförsikt fram mot Idre, som blir nästa hårda träningsläger.Med hopp om vinter över hela landet
Olov Hedberg Strömsbergs IF.


PS: Gratulerar ex-upplänningen Björn Lind som på wc-uttagningarna i sprint placerade sig på en lysande 2:a plats. DS