(Från Vasastafetten som avgjordes lördagen den 6:e augusti)


Vasastafetten 2005


     På fredagskvällen samlades vi enligt traditionen uppe i en stuglägenhet vid Lindvallen. Först på plats var Olof och hans tjej som kom från Norge där fjällvandring hade fungerat som uppladdning. Därefter droppade Christer, Jan-Olov, Tony, Kalle, Stefan Ö, Fatima och Stefan E in. Ganska sent på kvällen anlände också Olofs två norska vänner Inge och Öyvind från Gjövik. Nio av våra löpare var nu på plats plus två stycken som var med mera som support och chaufför. Så i år blev vi lindriga 11 pers i 10-bäddarslägenheten. Enligt vår erfarenhet så brukar det fungera med ett par ytterligare övernattande också. Elis åkte på tävlingsdagen direkt upp till sin växling i Gopshus för att springa den åttonde sträckan till Hökberg. Laget bestod alltså av åtta egna löpare samt två inlånade norrmän.

     På tävlingsdagens morgon så regnade det ganska friskt och var åtta grader varmt. Om man nu kan nämna ordet varmt i sammanhanget ? För övrigt så fortsatte regnet mer eller mindre intensivt att envist falla under hela tävlingen. Jan-Olov skjutsade ned Inge och Öyvind till starten och körde sedan deras bil till Mångsbodarna. När de hade klarat av sina sträckor så kunde de sedan ta bilen direkt till sitt norska hemland.

     Vi hade gjort upp en tidsplan som gick ut på att förbättra vårt klubbrekord i Vasastafetten. Den tid som skulle slås löd på 6.10.03 och var från 2003 års upplaga av Vasastafetten. Därför så mynnade tidskalkylen ut i en tid av 6.09.00. Det visade sig att planeringen stämde ganska väl. Alla lagmedlemmar gjorde bra insatser med några positiva överraskningar, vilket gjorde att rekordet kunde slås med bred marginal. Sju av löparna höll sig inom en minut plus eller minus från sin beräknade tid. Inge, Fatima och Tony sprang 2-3 minuter snabbare än beräknad tid och då hamnade vår sluttid till sist på 6.04.30.

     Framemot 15-tiden kunde vi nöjda styra vår färd från ett regnigt Mora mot ett regnigt Uppland. Placeringen blev nummer fem i klassen Herrar Öppen. I år fanns 6 st. klasser: Herrar Klubblag, Herrar Öppen, Damer Klubblag, Damer Öppen, Mixed Öppen samt Enmanslag. Enmanslag innebär att en och samma löpare springer samtliga sträckor i ett svep. Det var hela åtta stycken som klarade av den bedriften !


Resultat:   Femma av 104 fullföljande lag i klassen Herrar Öppen med tiden 6.04.30. (Inge Kristoffersen 33.30, Öyvind Kjönsrud 58.18, Fatima Jonsson 17.59, Christer Eriksson 30.34, Stefan Östlund 49.36, Olof Hedberg 57.42, Jan-Olov Jonsson 21.34, Elis Åberg 19.34, Stefan Ekman 41.39, Tony Axelsson 34.04)Fakta:  Vasastafetten hade i år som tidigare nämnts 6 klasser. Totalt var drygt 359 lag och 12 ensamlöpare anmälda. Det är 10 sträckor som avverkas mellan Sälen och Mora, med en totallängd på 90 km.