(från skidtunneln i Torsby den 17:e augusti)


Rapport från skidtunneln i Torsby


Den 17/8 styrde jag Golfen mot Torsby. Var faktiskt lite spänd att få ställa mig på skidor i Augusti och kanske stå bland en massa fräsare som far som skållade troll omkring en.

Vi åkte direkt till Ångrike vandrarhem ca 5 km från tunneln. Vandrarhemmet låg nästan på strandkanten av Frykens norra spets. Kostnaden per person 179:- tyckte jag inte var så farligt för boende med tillgång till kök . Så bar det av till tunneln med nyvallade skidor (hade fått tips om att lägga på ett tunnt lager lila Swix men, när jag kom upp så var detta inte så lyckat utan man rekomenderade kallvalla Vauhtis +1- -1, shit också hur får jag bort klistret. Jag hade en burk Guruwax som jag täckte klistret med. Det fick duga det med.

Så då var det dags för entre på arenan och döm om min förvåning där fanns bara 10-15 personer ute i spåret. Jag testade lite löst första metrarna och skidorna gick rätt så hyfsat glidet var OK helt OK visade det sig senare när man kom till första utför jag gled ikapp och ifrån killen framför mig Innovax BETA, kanonvalla. Så var det uppför och där visade det sig att jag som vanligt inte trycker till ordentligt på fästdelen av skidorna, jag har till min fasa blivit klenare i benen trots all cykling i sommar, OK bara att bita ihop och köra vidare. Vi fick faktiskt köra tunneln i bägge riktningarna bar man höll sig mot höra väggen i åkriktningen. Några av ungdomarna körde skate så det stod härliga till, förmodligen skidskyttar från Norge. Norska skidskyttelandslaget med Björndalen i spetsen hade varit där på förmiddagen så några pasade väl på att köra lite till.

Jag nötte på så gott jag kunde, efter en timme började det bli ganska tråkigt att åka fram och åter men, har jag betalat för 3 timmar måste jag hålla ut ett tag till åtminstone. Klockan gick och efter en halvtimme till gav jag upp. För att summera det hela så var det i alla fall en positiv upplevelse att åka skidor i en tunnel, men ett träningsläger med 2 skidpass om dagen skulle inte jag stå ut med. Positivt för mig var att det inte var så mycket folk i spåret , men jag förmodar att man säkert önskade fler åkare så anläggningen inte går med svindlande förlust.


Mvh Stickan